05 Taas lennähti lehti

Onko syksy ihana vuodenaika? Mulle syksy on tähän asti edustanut kesän loppua ja sen nimessä on ollut tumma kaiku. Tiedän, että syksy tulee joka vuosi uudestaan. Siksi olen yrittänyt ajatella sitä enemmänkin uuden alkuna, kuin jonkin loppuna. Sitä voisi verrata vuoden vaihteeseen. Elämä alkaa ikään kuin uudestaan alusta ja kaikki on taas mahdollista.

Haikeaa ja välillä vaikeaa

Ilma on usein raikas ja puhtaan oloinen. Rakastan ulkona kävelyä ja syksyisin nautin siitä kaihon tunteesta, jonka mennyt kesä on jättänyt jälkeensä ilman tuoksuun, puiden lehtiin ja nurmikkoon kasteisina pisaroina. Valon vähentyessä pimeät illat harmittavat. Jotain hyvääkin siinä on: valot näyttävät kauniimmilta pimeässä. Pimeys on kaiken kaikkiaan kiehtova asia ja pelottavakin jopa. Parhaimmillaan se kuitenkin tuo tunnelmaa ja oman lisänsä syksyyn, niin kuin on tarkoitettu.

"Vielä ehtii"– ruskakävely

Tarkoituksena on ollut jo pitkään lähteä kuvaamaan syksyä ja syksyn tunnelmaa. Päätettiin yhdistää kuvaus ja kävely, kuvauskävelyksi. Tämäkin reissun tekeminen jäi aika viime tippaan värien ihastelun kannalta. Olen valitettavan usein liikkeellä liian tai vähintäänkin tosi myöhään.

Kaikki ihanat värit, jotka hehkuvat kilpaa auringon kanssa monin eri sävyin ovat kohta poissa. Parhaat väriloistot ovat jo takana päin, mutta vielä jotain pientä niistä sai irti. Ihasteltiin värejä, ilmaa ja aurinkoa. Koitettiin kuvata mahdollisimman paljon, mutta valitettavasti kamera ei pysty vangitsemaan sitä kaikkea mitä silmä näkee. Ehkä vähän turhauduin siihen, ettei ole tarvittavaa taitoa ja kalustoa, millä saisi kuvasta aidomman tuntuisen.

Parasta aikaa?

Syksy syksyltä mä yritän pitää siitä. Toisinaan onnistun, toisinaan en. On kuitenkin yritettävä löytää vuodenaikojen hyvät puolet ja koittaa jättää huonot omaan arvoonsa. Kuitenkin on niin, ettei syksyä pääse pakoon, jos Suomessa mielii asua. Ja minähän mielin. Usein kuulen sanottavan, että syksy on paras vuodenaika – ei ole liian kuuma, eikä liian kylmä (kylmyys, miten sen sitten kukakin kokee, mutta mulla on kyllä syksyisin tosi kylmä).

Olen pohdinnoissani päätynyt seuraavaan:

    • Syksy tulee aina, joka vuosi, joten nauti siitä hyvästä mitä se ikinä sulle antaa
    • Valot ovat ihania ja pimeässä niiden parhaat puolet tulevat esiin
    • Kylmyys, siihen ei ikinä totu

Kivoja syksyn viimeisiä hetkiä. Kohta onkin jo joulu!

Anniina

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Kommentit

guest
6 Kommenttia
Näytä kaikki kommentit
Merkki
Merkki
02/11/2020 10:16

Oi, miten kivoja kuvia! Ja pohdiskelua, ihanasti kuvailit syksyyn liittyviä monenlaisia fiiliksiä. Tuli tästä postauksesta sellanen fiilis, et täytyypä lähtee pihalle vetämään keuhkoihin syssyä vielä kun voi <3 t: kreisi syysleidi

Merkki
Merkki
02/11/2020 10:51
Vastaa  Anniina

On syksyssäkin toki huonot puolensa, kuten just toi pimeys (joka toisaalta on tunnelmallistakin tosiaan kaikkien valojen kanssa), se kyllä sattuu sieluun, kun pimeysväsymys iskee… Se vaikuttaa muhun tosi lujaa se valon määrä. Mut siitäkin huolimatta syksy on ikuisesti paras vuodenaika mulle. 🧡

Merkki
Merkki
02/11/2020 11:37
Vastaa  Anniina

Se on varmaan täällä! 🤪 No ei, ei mullakaan oo kyllä niin paha nyt ku usein on ollu.