14 Orijärven kuparikaivos

Kävimme retkellä Orijärven kuparikaivoksella Salon Kiskossa. Lumoavan kaunis turkoosi vesi, sitä ympäröivät kalliot ja vehreä luonto tekivät suuren vaikutuksen. Itse kaivoksen toiminta on loppunut aikoja sitten ja vuosikymmenten saatossa se on täyttynyt lähdevedellä. Nykypäivänä kaivos on poikkeuksellisen kauniiden näkymiensä ansiosta suosittu kuvauskohde.

Kaivos on täydellinen kuvauspaikka, vaikka kokonaan sitä ei pääsekään kiertämään. Kaivoksen toinen reuna on yksityisaluetta, eikä sinne ole pääsyä. Kaivosaluetta kiertää myös harmittava turva-aita. Itse kuvasin aidan raosta ja se onnistui kohtuu hyvin. Kekseliäisyys on tässä kohteessa suurta plussaa, jos haluaa saada vangittua tunnelman kuvaan ilman aitaa. Vastaan tulikin muutamia itsetehtyjä korokkeita, mutta ne  näyttivät hyvin itsenäisiltä ollessaan väärinpäin. näyttivät sen verran huterilta, etten uskaltanut lähteä niitä kokeilemaan.

Ajomatka Salon keskustasta kohteeseen on aika pitkä, eikä paikan päällä ole merkittyä parkkipaikkaa (löytyy pieni hiekka-alue johon auton saa parkkiin). Ei varmasti ihan tavanomainen retkikohde, mutta ehdottomasti kauneimmasta päästä kuitenkin. Näkymät kaivosalueella ovat sanoin kuvaamattoman kauniita ja se on syy, miksi suosittelen kokemaan paikan itse ja arvioimaan onko se matkan arvoinen. Minulle se todella oli.

Kulkeminen ei ole ihan helpoimmasta päästä ja pienessä metsässä saa vähän rämpiä. Tunnelma on kuitenkin ihastuttava ja luonnon läheinen, joten en pidä sitä mitenkään kovin suurena haasteena ihmiselle, joka on edes joskus elämässään luonnossa kulkenut.

Kiva ja kiehtova paikka tämä kaivosalue. Suosittelen, jos kauniit maisemat inspiroivat. Itselle jäi todella hyvä fiilis ja olen iloinen siitä, että päätettiin lähteä käymään vähän syvemmällä Salossa mitä normaalisti.

Keväisin/ kesäisin terkuin

Anniina

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Kommentit

guest
0 Kommenttia
Näytä kaikki kommentit