06 Tampere 61° 29′ 53″ N, 23° 45′ 39″ E

Parin päivän miniloma Tampereella oli kiva piristys arjen harmauteen. Vaikka henkilökohtaisen koronapaniikin takia liikkuminen jäi minimiin, silti reissusta jäi hyvä mieli ja kiva uusi tukka. Oli luksusta yöpyä hotellissa, kun se ei arkipäivää meille ole. Hotelli sijaitsi keskustassa ja siitä pääsi sujuvasti kävellen katselemaan kaupunkia. Ikkunasta näkyi Tornihotelli ja läheisen kadun vilinää, mutta jos oikein kunnolla katsoi horisonttiin, näki jopa pienen osan Näsinneulaa.

olemista

Vaikka Salosta Tampereelle ajaa vain pari tuntia, minulle iskee aina matkaväsymys. Itse saan istua pelkästään kyydissä ja aikaa on vain ihmetellä ohi vilahtavia maisemia, mutta silti matka rasittaa.

Olimme hyvissä ajoin perillä ja ennen kuin pääsimme kirjautumaan sisään hotelliin, kävimme äitini kanssa ravintolassa syömässä kiinalaistyyppistä ruokaa. Onneksi kovin moni ei ollut löytänyt samaan ravintolaan ja saimme pidettyä hyvät turvavälit joka suuntaan. Harmikseni en pitänyt ruuasta juurikaan ja päädyin syömään suuren määrän kevätkääryleitä, koska se oli ainoa ruoka, joka oli mielestäni hyvää. En koe olevani nirso ruuan suhteen, mutta tällä kertaa ruuan makumaailma ei kohdannut omaani. 

Hotelliin päästyämme ensisijainen agenda oli sulatella juuri syömäämme ruokaa ja katsella maisemia ikkunasta. Samalla toki myös kokeilla äitini minulle antamaa hienoa Ilves-paitaa. 

Ihana tampere

Kylmästä tuulesta huolimatta, Ville houkutteli mut iltakävelylle katselemaan Tampereen valoja ja vilinää. Tampere-talon kohdalla päädyimme mukaan selfieen muutaman oikeustieteiden opiskelijan kanssa, joilla oli ilmeisesti jonkinlainen opiskelijabileisiin liittyvä tehtävä käynnissä. Koitin pysyä taka-alalla hyvän välin päässä opiskelijoihin. Jälkeenpäin mielessä kävi, miten huvittavalta olen kuvassa mahdollisesti näyttänyt. Koitin yhtä aikaa olla kuvauksellinen ja kuitenkin hivuttautua niin taakse kuin vain pystyin. Voi olla, että minusta näkyi kuvassa vain pipo.

Tampere oli ihana! Illan pimeydessä, jossa kaikki valot loistivat kauniisti. Raitis ilma ja hienot näkymät piristivät mieltä. Olisi varmasti jälkeenpäin harmittanut, jos olisin jäänyt hotelliin ja tyytynyt vain tuijottelemaan ikkunasta ulos.

Kampaajalla käynnin jälkeinen onni

Kävin Kristalla värjäyttämässä hiukset. Kuvittelin, etten värjäisi hiuksiani ennen ensi kesää, mutta kuvitelma ei ollut järkevä. Hiukseni näyttivät kamalilta ja aina peiliin katsoessani tuli epäsiisti olo.  

Hänen työpaikalla oli otettu korona hyvin huomioon, enkä kokenut, että minun olisi pitänyt tartuntaa pelätä. Meitä oli vielä kaiken hyvän lisäksi vain me kaksi koko kampaamossa.

Hiuksista tuli todella kauniit, kuten aina. On ihanaa, kun tuntuu, että hiuksissa on jälleen elinvoimaa ja ne näyttävät hyväkuntoisilta. Onni on taitava, työnsä hallitseva ja osaava kampaaja, joka sattuu vielä olemaan hyvä ystävä. 

Suosittelen Hair by Krista J kaikille, jotka haluavat hiuksiinsa ammattimaisen ja kauniin lopputuloksen.

Se tärkein – ruoka

Pidimme ravintolaramppaamisen minimissä, joten yksi kerta matkaan sai riittää. Tästä syystä omat eväät oli haettava ja kannettava itse kaupasta. Mikä ei tietenkään ollut ongelma vaan mahdollisuus. 

Usein ollessani “lomalla” poissa kotoa, syön huonosti. Tämä tarkoittaa, että syön mitä sattuu ja milloin sattuu. Mieli antaa keholle ikään kuin luvan syödä normaalista poiketen. Minulle se tarkoittaa roskaruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä. Joskus poden huonoa omatuntoa syömisistäni, mutta pystyn järkeilemään asian niin, että se on siinä hetkessä ihan okei. Pikaruoka ja kaupan valmisruuat on kätevää syötävää, joka ei vaadi sen kummempaa valmistamista. Tietysti terveellistä ruokaa on tarjolla, mutta mieleni on tällaisissa tilanteissa heikko, kun olosuhteet ovat liian otolliset. Tartun helposti hetkeen ja kuten jo mainitsin, osaan perustella itselleni tarpeen kaikkeen epäterveelliseen. Mässäily kestää kuitenkin vain muutaman päivän ja kotona voi taas palata ruotuun.

Ihana ja kiva reissu! Kotiin palaaminen tosin oli yhtä ankeaa, kuin aina ennenkin. Se hyvä puoli kotiutumisessa on, että voi alkaa suunnittelemaan uutta reissua.

Anniina

P.S

Hotellissa oli tosi kiva peili ja olisin ottanut sen mukaani, jos vain olisin saanut.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Kommentit

guest
6 Kommenttia
Näytä kaikki kommentit
Riina
Riina
14/11/2020 16:04

Tunteella tota hesen vegep*skaa!! 😂😂😂

6niemi
6niemi
10/11/2020 21:35

Kauniita kuvia (lukuun ottamatta sitä ilvespaitaa 🤣🤣)

Miia
Miia
09/11/2020 19:42

Tampere ❤❤ ihana kaupunki 🥰 Krista kyllä selvästi osaa hommansa! Tosi ihanat hiukset ✨💕💕😘