17 Kalliolaakson linna

Tällä kertaa retkikohteemme oli Kalliolaakson linna, joka sijaitsee Perniössä. Linna on luonnon keskellä, omassa rauhassaan ja avaralta pihalta löytyy puutarha sekä pieni lampi. Linnan muurilla on  tunnelmallinen tornikahvila, josta voi ostaa ihania itsetehtyjä herkkuja. Kalliolaakson linnan nettisivuilla (linkki tekstin alussa vaaleanpunaisella) on  kahvilan aukioloajat ja tapahtumakalenteri, josta voi kurkata, mitä linnassa tapahtuu kesän aikana.

Tornissa sijaitsee käsityöpuoti, josta voi ostaa emännän itse tekemiä käsitöitä. Käsityöpuodin läpi kulkemalla pääsee muurin “tasanteelle”, jossa sijaitsee myös kahvilan terassi. Tarjolla kahvilassa on erilaisia kakkuja, muurinpohjalettuja sekä myös lounasta. Minä valitsin listalta sitruunajuustokakkua sekä mehua, itse tehtyjä molemmat. Pakko hehkuttaa, suurena juustokakkujen fanina, että kakku oli erittäin hyvää! Hinnoista sen verran, että ne ovat ihan normaalit kahvilahinnat, joten senkin puolesta voin vain suositella paikkaa.

Ymmärtääkseni Kalliolaakson linnassa voi myös järjestää omia juhlia tai kokouksia. Jopa tutustumiskäyntejä on ilmeisesti varattavissa ennakkoon. Kuulin myös mahdollisuudesta tilata etukäteen piknik-kori, jonka voi ottaa mukaan Peuranpolku retkelle, joka sijaitsee Kalliolaakson metsässä. Kahvilan listalta voi valita itselleen mieleisimmät herkut koriin. Polkuja on kolme ja niiden varrelta löytyy paikkoja, johon voi pysähtyä piknikille. Mielestäni tosi kiva idea ja elämys! Itsekin aion tämän mahdollisuuden vielä käyttää.

Ajomatkaa Salon keskustasta tulee noin 15 minuuttia. Linna on aika syvällä metsässä, joka varmistaa sen, että jälleen löytää itsensä paikasta, jossa luonnon rauha on käsin kosketeltavaa. Tuntuu, kuin olisi tullut toiseen maailmaan.

Arvostan suuresti tällaisia paikkoja, joihin isäntäpariskunta on laittanut oman sydämensä mukaan, tehnyt omasta unelmastaan totta ja avannut sen muillekin koettavaksi. Kannattaa käydä! ♡

Anniina

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Kommentit

guest
2 Kommenttia
Näytä kaikki kommentit
Merkki
Merkki
04/07/2021 17:07

Kaunista 😍