16 Vuohensaari

Kauniin kesäpäivän kunniaksi kävimme retkellä aivan Salon kaupungin kupeessa sijaitsevassa Vuohensaaressa. Nykyään paikka ei täysin teknisesti ole saari (vaikka tekstissä siihen saarena viittaankin), koska sinne on rakennettu pengertie vuosikymmeniä sitten, jota pitkin pääsee kulkemaan kohteeseen.

Paikka on minulle tuttu teiniajoilta, jolloin siellä järjestettiin paikallista musiikkifestivaalia Vuohisrockia, mutta silloin näkökulma paikkaan oli hieman erilainen.

Vuohensaari Campingissa on mahdollisuus myös yöpyä (teltalla, vaunulla ja majoitushuoneissa). Paikkaa ympäröi Halikonlahti ja läheiset luonnonsuojelualueet. Siellä riittää ihasteltavaa, koettavaa ja nähtävää. Se pitää sisällään mm. kesäteatterin, uimarannan, minigolfradan, kahvila-ravintolan ja lasten leikkipuiston. Kivana lisänä on mahdollisuus vuokrata soutuvene tai SUP-lauta. Pieniä luontopolkujakin on muutamia. Paljon tekemistä yhdessä pienessä ja kauniissa saaressa, jossa aika kuluu huomaamatta.

Ajomatkaa Vuohensaareen ei Salon keskustasta ole kuin 5min, jos sitäkään. Tällä hetkellä Vuohensaareen johtavaa tietä asfaltoidaan, mutta se ei kuitenkaan enempää minuutteja matkaan kerryttänyt.  Merkitty parkkipaikka löytyy ja kulku saarella on helppoa ja vaivatonta.

Maisemat ovat kohdillaan tässäkin kohteessa. Itse olen oppinut arvostamaan Vuohensaarta vasta näin aikuisena. Teininä siellä käytiin katsomassa bändejä ja uimassa, mutta saaren tutkiminen itsessään on alkanut kiinnostaa vasta nyt.

Luonto ja luonnon äänet ovat läsnä, minne tahansa siellä kulkeekin. On ollut kiva huomata retkeillessä, miten paljon Salolla on annettavaa tällaisten kohteiden kautta. Harmillisesti ne ovat mielestäni aika pimennossa muilta, kuin paikallisilta. 

Katso video

Upeita maisemia, vettä, uimaranta ja muistoja. Suosittelen käymään ja löytämään, luomaan omia muistoja. Paikassa on mahdollisuuksia ihan kaikille. Me aiotaan vielä tänä kesänä vuokrata sieltä soutuvene, siitä onkin aikaa, kun minä olen soudellut.

Anniina

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Kommentit

guest
0 Kommenttia
Näytä kaikki kommentit