15 Latokartanonkoski

Kävimme retkellä Latokartanonkoskella Salon Perniössä. Kohde on valokuvaajien suosiossa, enkä yhtään ihmettele miksi. Paikka on täynnä vehreyttä, vihreyttä, kosken suhinaa ja linnunlaulua. Luontopolulla kulkiessa tuntee olevansa kaukana kaupungin hälinästä. Polku kiertää vanhan myllyn raunioiden ympäristössä ja polulla näkee jäämiä vanhoista rakennuksista. Alueella asuu myös monenlaisia eläimiä, kuten saukkoja.

Katso video

Ajomatka Salon keskustasta on noin 20 minuuttia. Paikan päällä on pieni parkkialue, josta on lyhyt kävelymatka luontopolulle. Ihasteltavaa riittää joka puolella. Keskipiste paikassa on itse koski, mutta myös sen ympärillä on kaunista ja mieltä rauhoittavaa maastoa silmän kantamattomiin.

Luontopolku on selkeästi merkitty ja siellä luonnon rauha on käsin kosketeltavaa, vaikka kosken pauhu (ainakin näin rankkasateiden jälkeen) ylittääkin äänellään kaiken muun. Se ei kuitenkaan ole häiritsevää, vaan päinvastoin. Itse viihdyn veden läheisyydessä, joten se vaikuttaa positiivisesti omaan kokemukseeni paikasta.

Polku on helppokulkuinen, ainakin näin kuivalla säällä ja sen kiertämiseen kameran kanssa saa kulumaan aikaa vaikka kuinka paljon. Meillä meni arviolta noin 30–40 minuuttia kuvaillessa ja ihastellessa maisemia.

Suosittelen kohdetta kaikille luonnosta ja sen estetiikasta inspiroituville. Olen käynyt paikassa jo muutamia kertoja, mutta tämä ei silti varmasti ollut viimeinen. Tätä kohdetta ei voi liikaa kehua ja jos haluat olla yhtä hienoa luontokokemusta rikkaampi, käy katsomassa paikan päällä mistä minä puhun.

Loppuun vielä pieni kysymys:

Onko video kiva lisä tekstissä ja tulisiko sen mielestäsi olla tekstin alussa vai lopussa?

Haluan myös pahoitella sitä, että video on kuvattu pystyssä, ajatus on ollut silloin jossain muualla.

Kohisevin terkuin

Anniina

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Kommentit

guest
4 Kommenttia
Näytä kaikki kommentit
Marianne
01/06/2021 14:03

Minäkin kannatan loppuun videota

Merkki
Merkki
01/06/2021 12:20

Paratiisi-Salo 😍❣️🌿 Ehkä ite tykkäisin, et video ois lopussa – ei se kyllä alussakaan haittaa, ylipäätään on kiva lisä!