12 Kevät ♡

Kevät on täällä taas.

Visualisoi ajatus: Aurinko paistaa ja luonto heräilee pikkuhiljaa. Linnut laulavat ja voi jo tuntea kevään tuoksun ilmassa sekä ajatuksissaan matkata kohti tulevaa kesää. Juuri kun kuvittelit, että tämä kaikki tosiaan on pysyvää ja totta, sään hallitsijat näyttävät keskisormea. Lunta tulee ja pakkanen kiristyy. Ei, Suomessa kevät ei tule helpolla, mutta kyllä se aina tulee, ajallaan.

Keväässä on niin paljon hyvää, mutta ollakseen olemassa, hyvien puolien lisäksi on oltava huonojakin. Olen monesti pyöritellyt mielessäni listaa kevään ansioista ja sainkin kerättyä kasaan oman top vitoseni.

P a h i m m a t

I Hiekoitussepeli

Sitä on kaikkialla, ihan joka paikassa! Se jää kiinni kengänpohjiin ja kulkeutuu mukana sisälle. Se lentää askelten tahdissa kenkään sisään ja vaikeuttaa kävelyä. Talvella se on pelastus, mutta keväällä vitsaus.

II Katupöly

Kadut pöllyävät vähästäkin ilmavirrasta ja pahimmassa tapauksessa on jopa vaikea hengittää. Inhottava ilmiö, mutta varma keväänmerkki.

III Koirankakat

Ne ihanat keräämättömät jätökset, jotka koirat ovat talven aikana hangille tehneet, valuvat nyt sulavan lumen mukana kävelyteille.  Kasoja ilmestyy nurmikolle ja voi sitä onnetonta kävelijää, joka ei ole varuillaan.

IV Siitepöly (alkukesä)

Allergiaoireet. Olen vasta-alkaja, n. 2 vuotta kärsinyt oireista, mutta sitäkin enemmän ja suuremmalla volyymilla se ärsyttää minua. Tuntuu, että silmät ovat täynnä hiekkaa ja olo on tukkoinen. Onneksi tukkoisuuteen auttaa monetkin allergialääkkeet. Silmien kanssa ongelma on vähän mutkikkaampi, mutta siihenkin apu varmasti tulee löytymään.

Loputtomalta tuntuva lumi- räntä- vesisade

Mieli ei suoraan sanottuna kauheasti ylene, kun luulee kevään tulleen ja huomaa, että sataa lunta. Epätoivottua takapakkia hyvälle alulle.

P a r h a i m m a t

I Lämpö

Vaikka en listaa asioita tärkeysjärjestyksessä niin tämä on silti ehdoton ykkönen! Olen ihminen, jolla on aina kylmä, niin sisällä kuin ulkona. Kevään lämpö on tervetullutta ja toivottavasti pitkälle riittävää.

II Valo

Päivä pitenee ja valon määrä lisääntyy, fiilis on hyvä ja tuntuu, että on uudenlaista energiaa. Oma jaksaminen helpottuu huomattavasti ja olo tuntuu onnelliselta.

III Leskenlehdet

Oman sijansa listalla tarvitsee kevään ensi kasvi, jonka näkeminen tuo mukanaan innostuksen tunteen sekä varmuuden siitä, että kesä on tulossa. ♡

IV Pajunkissat ja hiirenkorvat

Ihania pikkuisia! Tulee hyvä mieli, kun huomaa niiden ilmestyneen puiden oksiin. Luonto herää kevääseen yhdessä ihmisten ja eläinten kanssa.

V Kevätpukeutuminen

Kevätpukeutuminen on R O C K ! On ihanaa ottaa kaapista käyttöön viime kevään ja kesän vaatteet. Tuntuu kuin olisi hankkinut itselleen uusia vaatteita kasapäin (minun tapauksessani niitä on yli puolet suhteessa ”talvivaatteisiin” eli lämpimiin vaatteisiin).

Mikä sun mielestä on parasta ja pahinta keväässä?

Kesää odotellen

Anniina

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Kommentit

guest
6 Kommenttia
Näytä kaikki kommentit
Merkki
Merkki
10/04/2021 14:49

Parasta keväässä on valon lisääntyminen!!! Se vaikuttaa mielialaan niin paljon… ☀️ Kevät on kuitenkin oikeestaan mun vähiten lempparein vuodenaika. En silti mitään hirveen dramaattista huonoa puolta keksi, mut noi sun listaamat asiat on kyllä ikäviä… Joten valitsen niistä koirankakat, onhan ne aika ällöjä 😁

Merkki
Merkki
10/04/2021 16:21
Vastaa  Anniina

No siinä olis melkonen temppu, kyllä :DD Ärsyttää koironomistajat, jotka ei vaivaudu keräämään niitä pois 🙁

Merkki
Merkki
10/04/2021 18:31
Vastaa  Anniina

Ja itsekkyyttä 😣