09 Miksi teen blogia?

Idea omasta blogista on pyörinyt mielessäni jo vuosia, mutta ei ole kantanut ajatustasoa pidemmälle. On tuntunut, ettei minulla ole mitään kerrottavaa tai jaettavaa muille. Muutto Saloon oli minulle käännekohta elämässä, jonka myötä ajauduin pohtimaan asioita kuten; kuka minä täällä olen ja miten tästä eteenpäin. Aika tuntui oikealta jollekin uudelle, joten ajatus blogin tekemisestä alkoi realisoitua. Jouduin miettimään, haluanko tulla kuulluksi ja uskallanko avata omaa maailmaani julkisesti, koska tietynlainen yksityisyys on aina ollut minulle tärkeää.

Blogin pitäminen vaatii aikaa ja vaivaa, mutta se myös antaa paljon. Parasta on, kun saa toteuttaa itseään ja visioitaan sanallisen sekä kuvallisen ilmaisun kautta.

Muinaisjäänne?

Olen ymmärtänyt, että blogin kirjoittaminen on monen mielestä vanhanaikaista, mutta itse en näe sitä niin. Koko ajan keksitään uutta ja asiat syrjäyttävät toisiaan. Se ei silti automaattisesti tarkoita, etteikö “syrjäytetty” asia voisi edelleen toimia. Löytyy äänikirjoja, vaikka kirjan lukeminen on yhtä lailla mukavaa tekemistä. Musiikin suoratoistopalveluita, vaikka musiikki on yhtä hyvää cd-levyltä kuunneltuna. Jotkut asiat ovat kätevämpiä kuin toiset, mutta eivät ne välttämättä sulje toisiaan pois. Meitä ihmisiäkin on erilaisia ja joillekin cd-levyn ostaminen on lempiartistin tukemista, kirjan lukeminen rauhoittumista ja blogien seuraaminen mieluisaa ajanvietettä.

Sivusto

Opiskellessani mediapalvelujen toteuttajaksi opintoihini sisältyi muutama kurssi nettisivujen tekoa. En kokenut suurta paloa asiaa kohtaan, mutta olihan se siistiä, kun pystyi luomaan nettisivut alusta asti itse. Muistan, kuinka tunneilla tuskailin sivujen tekemistä, mutta kuitenkin jokainen onnistuminen oli parempaa mitä kuvitella saattoi. Tiedäthän sen tunteen, kun jokin mitä olet monta kertaa yrittänyt, onnistuu viimein?  

Alusta asti oli selvää, että teen nettisivuni itse. Miksi tehdä mitään helposti? Työmäärä oli suuri ja helppoa se ei tosiaan ollut, mutta minulla oli aikaa. Vaivan tekee kuitenkin arvoisekseen se, että sain sivuista sen näköiset kuin päässäni alun perin visioin.

Aiheet ja kuvat

Tuskailen usein aiheeseen sopivien kuvien ottamisen kanssa. Aihe on yleensä suht helppo keksiä, mutta kuvaaminen on hankalaa. Olen liian perfektionisti ja vaadin kuvilta paljon – omaan osaamiseeni nähden suhteettoman paljon. Pääasiassa lähestyn ja hahmottelen aihetta kuvien pohjalta. Blogin myötä olen ajautunut kuvaamaan minulle epätyypillisiä asioita kuten esineitä, maisemia ja luontoa. Olen huomannut, että toisinaan on hankalaa tuoda esille tiettyjä juttuja ja pieniä yksityiskohtia, kun ei tunne valokuvausta kovin laajasti. Koitan muistuttaa itseäni, että minä vielä opettelen. Kunhan vain yritän, enkä anna periksi, niin varmasti kehityn.

Toisinaan kuvien otto jää muiden (Villen) harteille, jos tilanne vaatii minut kameran etupuolelle. Tämä on mukavaa ja tervetullutta vaihtelua. Ideoin kuvat, mutta loppukäden taiteellinen näkemys jää kuvaajalle. Olen oppinut siirtämään vastuuta ja se on toisinaan ihan vapauttavaa, ettei tarvitse otsasuoni pullottaen tehdä kaikkea itse.

Teen blogia, koska haluan kehittyä sisällöntuottajana ja valokuvaajana. Valokuvauksen suhteen suurin toiveeni on oppia ottamaan kuvia, jotka tukevat tekstiäni. Kirjoittamisen suhteen odotukset ovat suuret, mutta en osaa jäsennellä kaikkea mitä päässä pyörii. Se aukeaa minulle varmasti myöhemmin. Tällä hetkellä kirjoitan, koska saan siitä iloa. 

Suurta inspiraatiota odotellen

Anniina

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Kommentit

guest
0 Kommenttia
Näytä kaikki kommentit